Prowerdose – Üzemanyag adalék (flakon – 1 Liter)

12 700 Ft

PROWERDOSE üzemanyag adalék használatával a belső égésű motoroknál (kopottsági állapotuktól függően) az alábbi előnyös tulajdonságok érhetők el:

- 5-15%-os üzemanyag fogyasztás csökkenés
- 5-10%-kal kisebb zajszint és rázkódás
- javul a motor teljesítménye
- jelentősen 30-70%-al csökken a káros anyag kibocsátás
- a kenő funkció hatására csökkenő súrlódás

Elfogyott

CSZ: PD003
Kategóriák:

Termék leírása

A ProwerDose üzemanyag adalék a belsőégésű motorok légszennyezésének csökkentése érdekében kifejlesztett és szabadalmaztatott vegyület. Az adalékanyag célja az üzemanyag tökéletesebb elégetésével a légszennyezés és az üzemanyag fogyasztás csökkentése az optimálisabb és gazdaságosabb üzemelés érdekében. Az adalékanyag minden típusú személyautó, motorkerékpár, tehergépjármű motorhoz (ottó, diesel)  és minden típusú üzemanyaghoz (benzin, gázolaj, bio) használható.

Az ÁMEI 668/2010 számú vizsgálati jegyzőkönyve értelmében: az adalékanyag használata nem teszi szabványon kívülivé az üzemanyagot, motorkárosodással nem kell számolni.

A flakon használata végtelenül egyszerű. A piros kupakot csak a flakon újratöltésekor kell eltávolítani. A flakon megnyomásával a kimérő rekeszbe kerül az adalék, ami szükség esetén visszavezethető az alsó tároló rekeszbe. A flakon oldalán található kis cső (kapilláris) biztosítja az adalék kimérését és annak visszavezetését is. A kimért mennyiség kitöltése során a kis csőnek felül kell elhelyezkednie, így további mennyiség már nem kerül a felső rekeszbe. A lényeg, hogy a cső alja ne érintkezzen az alsó rekeszben lévő adalékkal, ott csak levegő legyen – amit a flakon oldal irányú elforgatásával tud elérni.

 

 Adagolás: gyakorlati tapasztalatok alapján a javasolt keverési arány: 1,25:1000 (20 liter üzemanyaghoz 25 ml adalékanyag). A keverési arány módosítható az egyedi üzemeltetési körülmények függvényében, akár 50-100% -al is. A műszeres vizsgálat  1,00:1000 keverési arányt (20 liter üzemanyaghoz 20 ml adalék) javasol az optimális hatások érdekében.

A kimérő rekesz mindkét oldalán találsz beosztásokat az alábbi jelzésekkel:
10 = 10 ml, ami  8 liter üzemanyaghoz elegendő
20 = 20 ml, ami 16 liter üzemanyaghoz elegendő
30 = 30 ml, ami 24 liter üzemanyaghoz elegendő
40 = 40 ml, ami 32 liter üzemanyaghoz elegendő
50 = 50 ml, ami 40 liter üzemanyaghoz elegendő
60 = 60 ml, ami 48 liter üzemanyaghoz elegendő
/a javasolt 1,25 ezrelékes keverési arány alkalmazása esetén. A javasolt keverési arány nem kötelező, az személyes tapasztalatok alapján módosítható./

Az 1 literes flakonból egyszerűen újratölthető a 250 ml-es flakon, mely használta személygépjárművek esetében praktikusabb.